TEAKÉSZÍTÉS

Személyenként egy 2-2,5 dl-es főzethez 1 – 1 1⁄2 teáskanálnyi teafüvet forrázzunk le. A hőfok és az áztatási idő a választott teafajtától függ.

Ajánlott elkészítési hőfokok és áztatási idő:


  • Fehér tea: 70-80°C, 2-4 perc
  • Oolong tea: 70-80°C, 2-3 perc
  • Fekete tea: 100°C, 3-5 perc
  • 
Chai tea: 100°C, 5-8 perc
  • Gyümölcstea: 100°C, 10 perc, vagy hideg vízben 7-8 óra
  • Honeybush és Rooibos: 100°C, 5-8 perc
  • Gyógynövények: 70-80 °C, 5-8 perc
  • Sárga tea: 80°C, 2-3 perc
  • Zöld tea: 80°C, 2-3 perc
  • Lapacho: 100°C, 20 perc, vagy 10 perc főzés és 10 perc áztatás
  • Mate tea: 70°C, 3-5 perc

Gyógytea fém szűrővel készítve

Fekete tea elkészítése

Lapacho tea elkészítése