TEAKÉSZÍTÉS
Személyenként egy 2-2,5 dl-es főzethez 1 – 1 1⁄2 teáskanálnyi teafüvet forrázzunk le. A hőfok és az áztatási idő a választott teafajtától függ.
Ajánlott elkészítési hőfokok és áztatási idő:
- Fehér tea: 70-80°C, 2-4 perc
- Oolong tea: 70-80°C, 2-3 perc
- Fekete tea: 100°C, 3-5 perc
- Chai tea: 100°C, 5-8 perc
- Gyümölcstea: 100°C, 10 perc, vagy hideg vízben 7-8 óra
- Honeybush és Rooibos: 100°C, 5-8 perc
- Gyógynövények: 70-80 °C, 5-8 perc
- Sárga tea: 80°C, 2-3 perc
- Zöld tea: 80°C, 2-3 perc
- Lapacho: 100°C, 20 perc, vagy 10 perc főzés és 10 perc áztatás
- Mate tea: 70°C, 3-5 perc
Gyógytea fém szűrővel készítve
Fekete tea elkészítése
Lapacho tea elkészítése